Logo Gasthof De Cockerei

 

 

Uit het gastenboek

Hoi Cock en Wenda, Wat een mooie Gasthof en ook een mooie site. Ook ik ga zeker kijken in mijn agenda wanneer ik een keer kan reserveren om een weekendje van jullie omgeving daar te komen genieten, en natuurlijk om die mooie Gasthof te komen bekijken. Veel succes aankomende ti...

Even weg van alle drukte en onthaasten in een heerlijke omgeving? Dan bent u bij ons in goede handen. U kunt in dit prachtige stukje Eifel alle beslommeringen achter u laten en tot rust komen in de prachtige natuur die ons omringt. En wilt u toch even onder de mensen zijn, dan bent u binnen een paar minuten in Jünkerath en de voorstad Glaadt

Reserveren

U wilt reserveren?
U kunt ons boeken via Eifel Booking
of via Tripadvisor
Klik hier voor de Prijslijst 2020

Weekend op aanvraag:
Aankomst vrijdag vanaf 14.00 uur,
vertrek op zondag voor 10.30 uur

 

Ons adres

Gasthof De Cockerei
Cock en Wenda Sleeuwenhoek
Glaadter Straße 45
54584 Jünkerath
Eifel- Duitsland

Tel. +49 (0) 65 97 90 18 522
Tel. +31 (0) 10 22 02 461
mob: +31 (0) 6 21 18 69 86

 

Nu ook op Facebook

Volg ons ook op Facebook voor de laatste nieuwtjes en ludieke actie's!

Volg ons op Facebook!

"Like" ons is dan natuurlijk wel vanzelfsprekend!

 

 

   

De omgeving van Gasthof De Cockerei is divers, naast talrijke goed aangelegde en bewegwijzerde wandelpaden en mountainbike trails, is de vulkanische geschiedenis van de Eifel een bron geweest van het ontstaan van drie parken en speciale musea.

 Junkerath

Men kan hier volop genieten van een prachtig uitzicht op de schitterende dalen en plateaus, de uitgestrekte bossen en de stille open plekken.

De Eifel vormt een trefpunt van tijdperken: overblijfselen van mondaine Romeinse villa's, Middeleeuwse kerken, typische 18e eeuwse boerderijen en plaatsen waar de Kelten in lang vervlogen tijden hun erediensten hielden.


 

Jünkerath op 1,2 km, in 2 minuten.

Junkerath

Jünkerath en de voorstad Glaadt liggen op een hoogte 420-560 m in Kylltal, pal aan de spoorlijn Köln-Trier (Eifel track). De stad heeft een uitstekende infrastructuur en is gelegen in het prachtige landschap van de vulkanische Eifel en heeft goede vervoersverbindingen. Het heeft ongeveer 1.900 inwoners en is een van de belangrijkste steden in de omgeving van de conventie Boven-Kyll. Inkoopmogelijkheden op “Auf dem Werth”: Aldi, bakkerij Roden Brot, Edeka, Lidl, Rossmann, Drogisterij etc.

Musea: Eisenmuseum en Eisenbahnmuseum (het kleine Jünkerath Spoorwegmuseum). In aanvulling op de traditionele culturele instellingen, zoals scholen en kinderdagverblijven, biedt Jünkerath met haar actief sociaal leven een rijk en gevarieerd cultureel leven. De burchtruïne Glaadt is door een blikseminslag verwoest in 1737


 

Blankenheim op 18 km van Glaadt, in 21 minuten.

 Blankenheim

Blankenheim is een middeleeuws plaatsje met een mooi gerestaureerd stadscentrum en prachtige vakwerkhuizen en een burcht die deel uitmaakt van het stadsuitzicht. Bezoek zeker de prachtige kerk met muur- en plafondschilderingen. Ook het Eifel museum is zeker een bezoek waard als u meer wilt weten van de streek en haar geschiedenis


 

Gerolstein op 19,6 km van Glaadt, in 27 minuten.

Gerolstein

In Gerolstein komt op enkele plaatsen in de stad het water gewoon opgeborreld uit bronnen in de vulkanische ondergrond. Zo’n tweeduizend jaar geleden, sloegen de Romeinen al hier hun kampen op. Het ligt immers op de route naar Trier, een zeer belangrijke stad indertijd.
Buiten het stadscentrum ligt een belangrijk overblijfsel uit de Romeinse tijd. Vlakbij de Villa Sarabodis bevindt zich de prachtige “Erlöserkirche”, van de toenmalige keizer, Wilhelm II. De kerk bevat grote hoeveelheden prachtige goudmozaïek, gemaakt naar Byzantijns voorbeeld.

De ruïne van de burcht Löwenburg illustreert macht en rijkdom; het wellicht fraaie kasteel werd op het einde van de 17de eeuw verwoest en nooit meer heropgebouwd. Het “Mausefallenmuseum” in Neroth (deelgemeente van Gerolstein) was een belangrijke huisnijverheid: het maken van muizenvallen. Maar er werden ook andere voorwerpen uit metaaldraad vervaardigd, zoals manden voor het opbergen van eieren, schuimspanen en bloemenkorven.


 

Prüm op 24,7 km van Glaadt, in 26 minuten.

Prüm

Winkelen in Prüm of een partijtje golf of tennis spelen, een dagje vissen of watersporten? Er zijn ook talrijke branderijen of diverse pottenbakkers te bezoeken.
Tussen Prüm en Bleialf ligt het wintersportgebied "Schwarzer Mann" op 697 m hoogte, met 3 skiliften.

Dicht tegen de Belgische grens in het Natuurpark Hoge Venen-Eifel op de heuvel Schneifel. Maar in de zomer kunt u hier ook via bewegwijzerde wandelpaden, mooie wandelingen maken.


 

Malmedy op 47,9 km van Glaadt, in 56 minuten.

Malmedy

Malmedy ligt in de provincie Luik (Ardennen) in een uitzonderlijke groene vallei, en wordt door verschillende dorpen omringd, Toeristisch maar ook cultureel is dit stadje zeer aantrekkelijk.

Bezienswaardigheden: De oude halle van Gretadar (de kathedraal is als abdijkerk gebouwd), het klooster uit 1708, de kapucijnerkerk, monument van Abbé Peters. In de omgeving: de Abdij van Stavelot, de brouwerij van Bellevaux, waterval van Coo, het Natuurcentrum van Botrange, het Circuit van Francorchamps, kasteel van Reinhardstein, Herba Sana (een didactische tuin), het meer van Robertville in het natuurpark Hoge-Venen–Eifel en Spa Monopole.


 

Monschau op 50,6 km van Glaadt, in 57 minuten.

Monschau

Monschau ligt in een dal in het natuurgebied de Eifel op een afstand van ongeveer 35 km van de Nederlands/Duitse grens, bij Aken. De “Altstadt van Monschau” heeft een historische middeleeuwse stadskern met vele souvenierwinkels, vakwerkhuizen en typische gevels.

Bezienswaardigheden: De Rureifel met een groot aanbod aan sport- en vrijetijdsmogelijkheden, de Burcht, Rotes Haus, het Hoge Ven, Eifeldom, Eifel Museum voor fotografie en film, een historische mosterd-molen, een glasblazerij, bierbrouwerij-museum Felsenkeller en de Abdij Mariawald.